Molt bon rotllo a tocar de Francesc Macià

 

PANDAN FAST&GOOD APOSTA PER UN CLÀSSIC DE LA CUINA VIETNAMITA

Originalitat, bon rotllo (en la carta i en el tracte) i una aposta pel menjar saludable, divertit i ràpid. Aquests són els pilars del Pandan Fast&Good, un establiment de Sant Gervasi que agafa el nom d’una planta asiàtica que cada vegada es fa servir més per donar color als plats (aporta un verd brillant a postres i còctels), i que és molt apreciada per l’aroma, que re­corda la vainilla.

AI capdavant del projecte trobem Carolina i Leticia La Valle, dues germanes que van voler obrir un local desenfadat i dinàmic on la gent pogués tastar receptes saludables i saboroses, i que van trobar la inspiració en els rotlles de paper d’arròs del Vietnam.

Oda als rotlles

Els rotlles vietnamites són un farcellet de paper d’arròs hidratat i semitranspa­rent que acostuma a estar far­cit de porc, gambes, herbes i bun. Aquí en trobareu fins a set versions diferents, ideades per la xef Aris Voorde (amb experiència a El Barri, d’Al­bert Adrià), que ha combinat hàbilment vitamines, hidrats i proteïnes en uns rotlles molt fàcils de menjar, perquè no embruten les mans. En trobareu de curri de pollastre amb ceba macerada, de boní­tol amb daikon, d’ou dur amb alvocat, de l’hort, amb alber­ginia i pebrot del piquillo, de gamba cuita amb coriandre, de porc amb col llombarda i de salmó fumat amb maio­nesa de gingebre. No us per­deu, tampoc, les salses: fins a quatre varietats diferents per donar un roe picant, dolç o salat a cada rotlle.

Per a vegans i celíacs

Al menú també trobareu guarnicions com la delici­osa sopa de coco (amb aires de tom yum), els reeixits saquets d’arròs amb furikake o l’ama­nida de llenties al pesto, així com begudes com el fer­mentat de te Kombucha La Valiente. Com veieu, moltes opcions veganes, sense lactosa i aptes per a celíacs (el 80%, de la carta és sense gluten), tant per menjar al restaurant com per emportar-se.

Per postres, trobareu el clàssic pa de pessic Pandan (mireu quin verd!) i la ge­latina de mango i coco, entre altres opcions. Tasteu també el cafè fred a l’estil vietnamita, filtrat i amb llet condensada. Un gran punt final per acomiadar aquest local saludable i engrescador.

Autora: ANNA TORRENTS